Geschiedenis

Vader met zoon in 1932

Vader met zoon in 1932

De firma N.J. van der Pot & Zonen verzorgt al sinds 1913 transporten en verhuizingen. Een vertrouwd adres dus! Het bedrijf bestaat inmiddels al meer dan 100-jaar!

Inmiddels zijn de derde en de vierde generatie werkzaam in het bedrijf.
Het wagenpark groeide in die tijd van één bakfiets met één medewerker naar drie vrachtwagens, twee verhuisliften, twee inboedelopslagplaatsen en vier medewerkers.

Het begin
In 1913 begon Jan Pieter van der Pot (1889-1964) een “Bodedienst ‘s-Gravenzande – ‘s-Gravenhage – Scheveningen”. Een krantenartikel ten tijde van het 50-jarig bestaan van het bedrijf bericht over één van de eerste opdrachten: het vervoer van 6 jonge katten van ‘s-Gravenzande naar Den Haag. Ondanks crisis- en oorlogsjaren kon door hard werken de kost worden verdiend. Het bedrijf verplaatste zich kort voor de oorlog (1938) van ‘s-Gravenzande naar Den Haag, alwaar het tot op heden gevestigd is. 

Van bodedienst naar verhuisbedrijf
Door de jaren heen is geleidelijk aan een omslagpunt gekomen van ‘bodedienst’ naar ‘verhuisbedrijf’.
Tot en met de jaren ’70 waren bodediensten een niet weg te denken beroepsgroep in de samenleving. De toenemende welvaart en mobiliteit zorgde er echter voor dat er steeds minder behoefte bestond aan bodediensten. Het was diezelfde groei van de mobiliteit en welvaart die meer behoefte deed ontstaan aan verhuisbedrijven.  Ons bedrijf is in deze veranderde behoefte meegegroeid. Onder leiding van (zoon) Nico, die in oktober 1964 het bedrijf heeft overgenomen en samen met (de kleinzonen) Jan en Hans kreeg het verhuisbedrijf een volwaardige plaats in Den Haag en omstreken.

In een artikel in ‘De Scheveningsche Courant’ van 16 maart 1988 (bij het 75-jarig bestaan) wordt teruggeblikt.

Naar een volwaardig verhuisbedrijf
Geleidelijk aan werd de leiding van het bedrijf overgenomen door Jan en Hans. Gedurende deze jaren onderging het bedrijf de noodzakelijke vernieuwingen. Er werd toegetreden tot de organisatie van ERKENDE VERHUIZERS. Verder werden er verhuisliften aangeschaft en werden ook meerdere opslagruimten voor inboedels betrokken. Inmiddels liepen ook (de achterkleinzonen) Tom en Martijn zich warm. In 1998 zijn zij officieel gaan meedraaien in het bedrijf.

Door de jaren heen is het familiekarakter gehandhaafd.  Betrouwbaarheid staat dan ook hoog in het vaandel van ons bedrijf.

© Copyright 2014 N.J. van der Pot & Zonen - Grijspaardt web- en multimedia design.